Spaghetti med räkor och ruccolasallad
Gjorde den här maträtten i måndags till mig och R. Fy tusan vad starkt det var!
Till och med R tyckte det och då är det verkligen det. Men i övrigt var det helt okej, så vad har vi lärt oss av det? Jo ta mindre chili eller ingen alls om ni inte gillar stark mat..
4 port.
450g spaghetti
2 finhackade vitlöksklyftor
1,5 röd chilifrukt (ta en halv om du vill ha lagom starkt) finhackade
400 gram skalade räkor, så stora som möjligt..
1 glas vitt vin
2 tsk tomatpuré
Saft från 1 st citron
1 näve ruccolasallad, grovt skuren
Havssalt och svartpeppar
2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera
Receptet är hittat på tasteline men är något justerat :-)
Till och med R tyckte det och då är det verkligen det. Men i övrigt var det helt okej, så vad har vi lärt oss av det? Jo ta mindre chili eller ingen alls om ni inte gillar stark mat..
4 port.
450g spaghetti
2 finhackade vitlöksklyftor
1,5 röd chilifrukt (ta en halv om du vill ha lagom starkt) finhackade
400 gram skalade räkor, så stora som möjligt..
1 glas vitt vin
2 tsk tomatpuré
Saft från 1 st citron
1 näve ruccolasallad, grovt skuren
Havssalt och svartpeppar
Tillagning
1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera
Receptet är hittat på tasteline men är något justerat :-)
Kommentarer
Postat av: Mollymus - bloggar från Uppsala
Hihi (A) jag saknar mitt rum också, ibland. Undrar vilket som var bäst egentligen? Mitt lilla rum, eller det stora? :)
Saknar våra stunder "/
Trackback