Matlagning för nybörjare
Gjorde jättegod mat nyss så jag tänkte jag skulle göra ett inlägg om det.
Det här är supergott, och jag tycker nog det är ganska enkelt i alla fall.
Fläskfilé med egen mimosasallad
Bilden är väl inte så inspirerande dock :P

Mimosa:
3 gröna äpplen (de här blanka som är lite syrliga, inte mjöliga äpplen)
3 clementiner eller mandariner
4 skivor annans (de som är inlagda på burk)
1 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Skär ner äpplen, clementiner och annans i lagom stora bitar, rekomenderar ganska stora 1-2cm stora.
Äpplena ska vara skalade.
Vispa grädden, lagom mycket - inte för hårt. Blanda ner majonäsen.
Blanda sen ner frukten och låt stå i kylskåpet minst 30 min.
KLART
Fläskfilé:
"Rensa" och skär ner filén.
Krydda med salt, paprikapulver och vitpeppar och "klappa" in i köttet och vänd några gånger på skärbrädan.
Lägg i i en lagom varm panna (som har smält smör i sig) stek varje sida ca 5 min (eller tills du är säker på att de är helt gonomstekta.)
Här är det antingen klart, eller så har du i även:
Häll i ca 1dl grädde och 1 matsked tacosås (försök att ha bort så mycket stora bitar som möjligt) blanda om ordentligt och låt stå och puttra några minuter.
KLART
Det här är supergott, och jag tycker nog det är ganska enkelt i alla fall.
Fläskfilé med egen mimosasallad
Bilden är väl inte så inspirerande dock :P

Mimosa:
3 gröna äpplen (de här blanka som är lite syrliga, inte mjöliga äpplen)
3 clementiner eller mandariner
4 skivor annans (de som är inlagda på burk)
1 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Skär ner äpplen, clementiner och annans i lagom stora bitar, rekomenderar ganska stora 1-2cm stora.
Äpplena ska vara skalade.
Vispa grädden, lagom mycket - inte för hårt. Blanda ner majonäsen.
Blanda sen ner frukten och låt stå i kylskåpet minst 30 min.
KLART
Fläskfilé:
"Rensa" och skär ner filén.
Krydda med salt, paprikapulver och vitpeppar och "klappa" in i köttet och vänd några gånger på skärbrädan.
Lägg i i en lagom varm panna (som har smält smör i sig) stek varje sida ca 5 min (eller tills du är säker på att de är helt gonomstekta.)
Här är det antingen klart, eller så har du i även:
Häll i ca 1dl grädde och 1 matsked tacosås (försök att ha bort så mycket stora bitar som möjligt) blanda om ordentligt och låt stå och puttra några minuter.
KLART
Kommentarer
Trackback