Operation

I tisdags lämnade vi in Higgins på Ultuna för att i onsdags opereras för Primär Hyperparathyreoidism samt sekundär Njursvikt av de höga kalciumvärdena. Han har opererat bisköldkörteln och de har tagit bort en liten körtel som var något förstorad. Läs gärna mer om själva diagnosen här: http://www3.svls.se/sektioner/endokrin/pages/informationsblad/HyperparathyreodismRev04.pdf
Orkar inte skriva allt :-)

Det är en ganska ovanlig sjukdom (Ultuna, SLU har cirka 2 sådana här operationer varje år) så därför har både diagnosställandet och lösningen tagit lång tid att komma fram till.  

Men nu är iallafall operationen gjord och Higgins ligger inlagd för observation. Kommer förmodligen få hämta honom på måndag.
Själva operationen har gått bra trots att narkosen är riskabel pga hans nersatta njurar så bara det var jätteskönt att höra! Däremot verkar inte hans kalciumvärden vilja gå ner något men det går inte en sekund utan att jag tänker på honom och håller tummarna för att de ska gå ner!! Går de ner finns det stor chans att han börjar må bättre, och KANSKE t.o.m njurarna återfår sin funktion!

Så ja.. Nu vet ni :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0