Utställningsdebut för Ivana

I lördags var jag och Ivana på utställning i Valbo! Ivana fick HP-2a och fick en söt lila rosett! Hon var jätteduktig och jag är såååå stolt över henne, även om det hade varit kul att komma längre ;) Men nästa gång blir det!
Tillsammans på utställningen var Ingo, Itra, Ikaros, Vida, Eddie, Illona, Roy från Risan Gården sen var det flera Eurasier också. Totalt var det 15 stycken!
Här är lite bilder!

Detta var kritiken förresten: Lovande tikvalp med utmärkta proportioner. Vacker feminimt huvud med fint uttryck och väl burna öron. Mycket bra hals och front. Utmärkt bröstkorg. Stark rygg. Bra vinklar men har något hög has. Rör sig bra fram, låte trång bak, ...bra från sidan! Bra päls och färg. Välvisad. Lycka till!

Helena och Ikaros


Ikaros


Illona


Itra


Jag och Ivana
(Foto lånad av Lotta) Ivana


Eddie


Alla Risan-hundar som var med. Från vänster:
Jag och Ivana, Karin och Illona, Roy (Gideon) med matte (minns inte vad hon heter..), Lotta med Ingo, Helena med Ikaros, Ellinor med Itra och Sofie med Eddie (Gaston) och Vida (Davida)


Det finns fler jättefina bilder hos Lotta! Kika in där.

Hur har det gått?

Har ni testat detta ngt? Jag lovar att det hjälper..

VIDEO: Kloklippning, del 1 Kontakt

Först och främst vill jag bara börja med att säga att jag är långt ifrån expert! Både på hund på hundträning.. Det finns det många som kan intyga tror jag..
Men här är i alla fall videon för er alla som har problem med kloklippning, borstning eller annat.
Börja med att göra den hör övningen varje dag i en vecka eller så, och runt 10 godisar varje gång, tills det sitter stenhårt. När det känns som att hunden fattar det galant kan du börja lägga godisen på golvet, tassen, en bit bort.. etc. Ja, du förstår nog!
I början behövs ingen lång ögonkontakt, säg varsågod och öppna handen DIREKT när hunden kolla upp på dig. Det gäller att vara snabb i början... Målet här är att ni ska kunna ha en ganska bra ögonkontakt.
Som ni ser på videon fungerar Ivana ganska bra när jag har godisen i handen, men lägger jag den på golvet tar det liiite längre tid innan hon förstår - men hon förstår tillslut iaf!

För en vecka sen

var Helena och Ikaros på besök. Tog lite bilder som jag inte lagt upp än.

RSS 2.0