Mammaledig!

Förlåt att jag inte uppdaterat på några dagar men har haft fullt upp och varit trött. Men nu så!

I måndags var jag hemma med Higgins, "mammaledig". Han var så duktig att på tisdagen bestämde vi att han skulle få följa med till jobbet och det gick faktiskt jättebra! Klart han kissade på några ställen men inte alls många gånger! Eftersom det gick så bra följde han även med i onsdags och idag, torsdag.
Han är jätteduktig. Kommer, oftast, när man ropar på honom. Han verkar trygg av sig och har roligt. Han fullkomligt älskar att klättra och lägga sig och fundera ett tag på diverse snöhögar! Han är så söt så, men jobbigt när husse eller matte fryser eller är trötta och bara vill gå :(

När vi är här hemma går nätterna väldigt bra. Han väcker mig när han behöver gå ut, och det är oftast bara 1 eller 2 gånger om natten. Han har kissat inne en gång på natten och det var andra dagen han sov här, så det kan jag förlåta honom för ;)

Det enda som är lite jobbigt är att han bits/attackerar så jäkla mycket. Jag vet - delvis normalt för en valp, men ska han verkligen vara så himla hårdhänt?! Har någon ett tips på hur jag kan få honom att sluta? Försöker med att säga "usch" när han biter för hårt, om han slutar så belönar men och slutar han inte ställer man sig upp och vänder ryggen till. Men det verkar inte direkt fungera. Han lyssnar lite på Usch, men inte direkt mycket.....

En annan sak, som kanske egenligen inte varit så jobbig för oss utan mer fö honom, det är att han sover alldeles för lite.  Han bara leker, leker och leker. Så igår bestämde jag och R att vi ska ALDRIG väcka honom när han sover. Inte ens om det är för mat. Då får han det innan/efter isåfall. Samt att vi ska leka med honom, men i måttliga mängder. Så har vi gjort hela dagen idag, och han har i princip sovit hela dagen =D Det är ju jättebra, för en valp ska ju sova mycket..


Igår så åt han förövrigt en HEL morot, då var jag stolt :P haha

Kommentarer
Postat av: M o l l y m u s

De där med att han biter och så är nog för att de kliar jättemycket i tänderna men även för att han är så busig. Naruto gör så fortfarande så oroa dig inte. Blir det för mkt, så tryck ner honom på golvet och liksom "fostra" honom. Men kanske inte nu när han är så liten och ny. Men de kommer bli bättre och bättre :).



Naruto har blivit näst intill rumsren NU, och han är 6 månader. De tog över ett år för Emma :p haha. Så de skiljer jättemycket från hund till hund. Men sen kissar ju hanar mer än tikar.



Och fortsätt ge honom mat på fasta tiden. Han dör inte av att inte sova. Sover han dåligt ena dagen sover han nog bättre nästa dag. De är inget farligt, bebisar gör så :p, så oroa er inte över de :D Samma sak om han äter dåligt, eller kommer göra. De är bara trots. Då får han inte mat den måltiden utan ge ny mat nästa tid han ska ha mat ist.



hihi :D han är så söööt, kul med hund? :D

2009-03-06 @ 01:16:08
URL: http://mollymus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0